přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Francouzské brambory zaberou trochu víc času, ale stojí to za to. Brambory opláchni a uvař ve slupce a ve lžičkou osoleného vodě. Uzeninu nakrájej na centimetrové kostičky a restuj na rozpáleném oleji, můžeš přidat oloupaný česnek na provonění.
Přidej na větší kousky pokrájenou cibuli a restuj spolu s masek, nakonec přidej pokrájenou papriku, za občasného míchání orestuj, dokud cibule nezesklovati. Brambory můžeš odstavit a dát vychladnout i když nejsou ještě zcela uvařené. Stáhni slupku, pokrájej na půlcentimetrové plátky a pokládej do předem vymazaného pekáče do první vrstvy.
Následně vrstvi směsí masa a brambor a poslední vrstvu zalej rozšlehanými vejci se špetkou soli a pepře. Dej pec na 180 ℃, dokud nebude vrchní vrstva krásně hnědá. Podávat můžeš klasicky s nakládanou okurkou nebo červenou řepou.