přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Nakrájej očištěnou dýni na kostky. Pokud máš dýni Hokkaido, nemusíš ji loupat, muškátovou dýni oloupej. V hrnci rozehřej olivový olej a pozvolna na něm smaž cibuli. Až zesklovatí, přidej pokrájenou dýni a smaž dalších 10 minut.
Zalij 700 ml zeleninového vývaru, který získáš krátkým převařením zeleninového bujónu v menším rendlíku. Vař asi 15 minut, dokud nebude dýně měkká.
Rozmixuj ručním mixérem, přidej smetanu, dochuť solí a pepřem a ještě pár minut povař. Dýňová polévka je skvělá posypaná opečenými dýňovými semínky, rozdrobeným feta sýrem nebo lehce posypaná drceným chilli. Níže další skvělé polévky, co zahřejí.