přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Předvařené dršťky řádně propláchni, nakrájej na malé krátké nudličky (budou dříve vařené a vejdou se na lžíci) a dej vařit. Po půl hodině varu vodu slej a dej vařit znovu do čerstvé vody. Uvař doměkka a opět vodu slej. Do kastrolu dej 5 lžic oleje a rozehřej.
Přidej předsmaženou cibulku, stroužek česneku, sladkou papriku a rajčatový protlak. Jakmile paprika zpění, ihned zalej zeleninovým bujónem, který si připravíš rozpuštěním a krátkým převařením kostky zeleninového bujónu v litru vody a přidej vařené propláchnuté dršťky. Vař asi 15 min.
Poté polévku zahusti tmavou sypkou jíškou do požadované hustoty, přidej nadrcený stroužek česnek, špetku pepře a 2 lžíce majoránky. Povař 10 minut, případně dochuť solí, jestli chceš, tak špetkou chilli nebo třeba sypkým polévkovým kořením. Na závěr přidej lžíci másla a případně dozdob nasekanou zelenou petrželkou.