přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Zakoupené předvařené dršťky řádně propláchni, nakrájna malé krátké nudličky (budou dříve vařené a vejdou se Ti na lžíci) a dej vařit. Po půl hodině varu vodu slej a dej vařit znovu do čerstvé vody. Uvař doměkka a opět vodu slej. Do kastrolu dej 5 lžic oleje a rozehřej, přidej 3 lžíce předsmažené cibulky, jeden celý stroužek česneku, 2 lžičky sladké papriky a malou lžičku rajčatovéhoprotlaku. Jakmile paprika zpění, ihned zalej zeleninovým bujónem, který si připravíš rozpuštěním a krátkým převařením kostky zeleninového bujónu v litru vody a přidej vařené propláchnuté dršťky. Vař asi 15 min. Poté polévku zahusti tmavou sypkou jíškou do požadované hustoty, přidej strouhaný česnek, pepř a 2 lžíce majoránky. Povař 10 minut, případně dochuť solí, špetkou chilli a sypkým polévkovým kořením. Na závěr dej lžíci másla a dozdob nasekanou zelenou petrželkou.