přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Smíchej mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Přidej máslo a vejce a rukama vypracuj sypkou drobenku. Přibližně dvě třetiny drobenky nasypej do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Lehce utlač dno i okraje, aby vznikl základ koláče.
Rozehřej troubu na 180 °C s horním i dolním ohřevem. Jahody omyj, zbav stopek a překroj na poloviny nebo čtvrtiny. Promíchej s kukuřičným škrobem a 2 lžícemi cukru. Jahody rovnoměrně rozprostři na těsto ve formě.
Posypej zbylou třetinou drobenky navrch a peč asi 35–40 minut, dokud nebude koláč zlatavý. Koláč nech vychladnout, i když nejlepší je vlažný a podávej třeba s kopečkem vanilkové zmrzliny.