přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Cuketu nastrouháme nahrubo, osolíme lžičkou soli a necháme asi 15 minut odstát. Cuketa během této chvíle pustí vodu, kterou následně slejeme, případně vodu z cukety velkou lžící mírně vymáčkneme. Přidáme najemno nastrouhaný sýr, vejce a mouku, můžeme také přidat suché zeleninové koření. Pokud chceme mít karbanátky lehce sladké, můžeme přimíchat jednu nahrubo nastrouhanou mrkev. Vše důkladně promícháme a pomocí velké lžíce tvoříme malé bochánky, které následně smažíme dozlatova na rozpáleném oleji. Po osmažení vyjmene z pánve, necháme okapat a na kolmo vložíme do papírem vystlané misky, většina přebytečného oleje se tak vsákne do papíru. V ideální případě dáme na několik minut do trouchy rozehřáté na 80 °C. V některých kuchyních se k tomuto jídlu přidává menší množství zakysané smetany.