přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Do mísy nastrouhej cuketu nahrubo a brambory najemno. Přidej vejce, hladkou mouku, osol, opepři a přidej majoránku a naškrábaný nebo podrcený česnek. Vše dokonale promíchej.
Na pánev dej celé balení sádla, sádlo rozehřej a na středním výkonu pozvolna smaž cukeťáky do centimetrové síly. Postupně ze směsi odebírej vodu, ať Ti cukeťáky neprskaj. Ideální je nabírat směs lžící, lépe se obrací a jednohubky jsou kompaktnější.
Někdo má rád více osmažené, někdo méně, záleží na každém z nás. Ideální je také udělat si první várku a ochutnat, zda-li směs nepotřebuji dosolit, přidat majoránku nebo třeba trochu sušeného česneku.
Cukeťáky nech při vyjímání z pánve odkapat, po vyjmutí z pánve osuš papírovým ubrouskem a skládej na výšku. Nejlepší je je nechat dojít v troubě rozehřáté na 80 ℃. Cukeťáky můžeš vyzkoušet v kombinaci s následujícími hlavními chody.