přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Všechny suroviny připrav si alespoň půl hodiny předem, aby měly pokojovou teplotu, jinak se majonéza srazí. Do misky dej žloutky, hořčici a trochu soli a zakápni trochou octa (můžeš nahradit citronovou šťávou).
Poté dobře prošlehej a opravdu po malinkatých kapičkách postupně přidávej olej. Dávkuj za stálého šlehání a opravdu opatrně, vše se musí postupně a pomalu vstřebat - olej nesmí být v misce prakticky vidět a hned se musí spojit s vaječnou směsí do hladké emulze.
Jakmile je směs trochu hustá, můžeš od kapek přejít k dávkování ve velmi tenkém pramínku. Až má majonéza správou konzistenci, přidej najemnou nasrouhanou citrónovou kúru, lžíci citrónové šťávy a řádně promíchej. Pro spojení chutí nech chvíli odstát. Papriková majonéza je skvělá ke smaženým jídlům.