přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Rozinky zalej rumem a nech je v misce chvilku odležet, ať změknou. Pokud nemáš rum, dej je do teplé vody. Citrón pořádně opláchni. Do mísy si odděl žloutky, přidej nastrouhanou citronovou kůru z půlky citrónu, krupicový cukr a mléko. Vše pořádně prošlehej metličkou
Prosej navrch mouku a pečlivě ji vmíchej, až vznikne krásné hladké těsto. Bílky si vyšlehej v další misce se špetkou soli na tuhý sníh a poté ho opatrně ho zapracuj do těsta. V pánvi rozehřej máslo a pomalu do ní vlej těsto. Opékej asi 1 minutu, posypej rovnoměrně rozinkami bez nálevu a přiklop poklicí.
Sniž teplotu na střední ohřev a peč asi 5 minut. Vyšší palačinku opatrně otoč a dopeč jí z druhé strany ještě asi 2 minuty. Upečený trhanec roztrhej pomocí dvou vidliček na malé kousky a posypej je moučkovým cukrem. Opékej ještě asi 2 minuty, dokud okraje zezlátnou.