přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Cikánské kuřecí řízky začni přípravou masa. Kuřecí maso nakrájej na menší nudličky nebo kousky a dej do mísy. Přidej cibuli, vejce, škrob, sůl, pepř, kari, sójovou omáčku, mletou papriku a vše důkladně promíchej. Nech odstát asi 10 minut pro důkladné propojení chutí. Pokud chceš mít řízečky světlejší, vynech sójovou omáčku. Před smažením opět promíchej a naběračkou přenášej na pánev. Smaž v rozpáleném oleji dozlatova, nechej okapat a ukládej v kolmé poloze do misky vystlané papírovými kuchyňskými utěrkami pro dokonalé odkapání přebytečného oleje. Během smažení můžeš řízečky ukládat do trouby rozehřáté na 80 °C. Pokud nevyužiješ všechnu směs najednou, dej ji do lednice pro pozdější smažení čerstvých řízků, před tím ale odlej přebytečnou vodu a opět důkladně promíchej.