přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Chřest omyj, odstraň tuhé konce a odděl špičky od stonků. Ty si dej stranou na později. Připrav si horkou osolenou vodu na špagety, ale vařit je dej později.
Stonky chřestu nakrájej na menší kusy a vař je v lehce osolené vodě asi 10–12 minut, dokud nezměknou. Sceď je a menší část vody si ponech stranou.
Rozmixuj v misce s půlkou naběračky vody z vaření dohladka a v případě potřeby přidej trochu olivového oleje pro zlepšení textury.
V míse prošlehej 5 žloutků, nastrouhaný sýr a lžičku černého pepře. Přidej chřestovou parádu a míchej, dokud nezískáš hladkou, krémovou omáčku. Můžeš i přidat trochu vody z chřestu. Dej vařit špagety.
Na pánvi si orestuj slaninu pokrájenou na proužky na mírném ohni do křupava pro uvolnění tuku. Přidej chřestové špičky a restuj několik minut, dokud chřestové špičky nezměknou, ale musí zůstat stále křupavé.
Do pánve přidej špagety uvařené do al dente a pořádně promíchej. Sejmi z plotny a rychle vmíchej směs vajec a chřestu. V případě potřeby přidej trochu odložené vody z těstovin, aby se vytvořila krémová sametová omáčka.