přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Do středního hrnce dáme 2 lžíce oleje a rozehřejeme. Do horkého oleje vysypeme hrnek a půl dlouhozrnné rýže (ideálně basmati) a za neustálého míchání rýži smažíme, dokud není matně bílá. Následně opatrně vlejeme a 3 hrnky vody, voda se začne rychle odpařovat, opatrně mícháme. Vodu osolené vody lžičkou soli a neustále promícháváme, dokud se nám při míchání do kříže voda s rýží rychle neslévá. Rýži stáhneme ze stran hrnce a vytvarujeme do menšího jehlanu. Pokud máme přesmaženou cibulku, promícháme s rýží 4 vrchovaté lžíce. Rýži přiklopíme pokličkou a vložíme na ca 15 minut do trouby rozpálené na 150 ℃, během pečení několikrát vyndáme a rýži promícháme. Rýže je hotova ve chvíli, kdy je měkká a suchá. V mezičase si nakrájíme na malé kostičky slaninu a usmažíme na pánvi. Když je slanina téměř usmažená, přidáme 2 střední ideálně červené cibule nakrájené na nudličky, můžeme přidat i na malé kostičky nakrájenou papriku a ca 5 minuty smažíme. Hotovou rýži přidáme na pánev a velmi dobře promícháme. Před podáváním můžeme přidat sójovou nebo sladkokyselou omáčku a řádně promícháme.