přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Do středního hrnce dej 2 lžíce oleje a rozehřej. Do horkého oleje vysypej hrnek a půl dlouhozrnné rýže (ideálně basmati) a za neustálého míchání rýži smaž, dokud není matně bílá. Následně opatrně vlej 3 hrnky lžičkou soli osolené vody, voda se začne rychle odpařovat, opatrně míchej. Neustále promíchávej, dokud se při míchání do kříže voda s rýží neslévá.
Rýži stáhni ze stran hrnce a vytvaruj do menšího jehlanu. Pokud máš přesmaženou cibulku, promíchej s rýží 3 vrchovaté lžíce. Rýži přiklop pokličkou a peč asi na 15 minut do trouby rozpálené na 150 ℃. Během pečení několikrát vyndej a rýži prohrabej. Rýže je hotova ve chvíli, kdy je měkká a suchá. V čase pečení si nakrájej na malé kostičky slaninu a usmaž na pánvi.
Když je slanina téměř usmažená, přidej 2 střední ideálně červené cibule nakrájené na nudličky, můžeš přidat i na malé kostičky nakrájenou papriku a ca 5 minuty smaž. Hotovou rýži přidej do pánve a velmi dobře promíchej. Před podáváním můžeš přidat sójovou nebo sladkokyselou omáčku a řádně promíchat.