přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Na tenké plátky nakrájej stroužky česneku zbavené středových klíčků a brambory nakrájej na menší kousky. Brambory propláchni vodou a vař spolu s česnekem v 750 ml vody, do hrnce přidej lžičku kmínu a vař, dokud brambory nezměknou.
Po uvaření brambory vyjmi, aby se zbytečně nerozvařili, do polévky přidej 2 lžičky sušené majoránky. Na pánvi si v mezičase na lžíci tuku nebo oleje orestuj najemno nakrájenou cibuli (můžeš přidat i na kostičky nakrájenou šunku) a přidej k ní odkapané předvařené brambory, sůl a pepř a trochu je rozmačkej.
Orestované brambory spolu s cibulí vrať do polévky, nebo je servíruj do hlubokého talíře a zalévej česnečkou. Pokud chceš vydatnější verzi, do servírované polévky přidej hrst nastrouhaného tvrdého sýru (eidamu) a na pánvi s troškou másla osmažené malé kostičky housky nebo rohlíku.