0

Celerová omáčka

přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu

bílé víno
bujón zeleninový
celer
cukr
jíška světlá
máslo
mouka hladká
pepř mletý
sůl
zakysaná smetana

200 g celeru, 4 lžíce másla, deci bílého vína, kostka zeleninového bujónu, špetka soli, lžička cukru, špetka mletého pepře, lžíce světlé jíšky, 150 g zakysané smetany

čas u plotny
35 minut
náročnost
jednoduché
nádobí
mixér a rendlík
cena porce
16
počet porcí
4 porce
hodnocení
originální

Očištěný celer nakrájej na menší kostky a na másle s trochou vody a bílým vínem udus doměkka.

Zalej připraveným zeleninovým vývarem (stačí rozpuštěná a krátce převařená kostka zeleninového bujónu), přidej špetku soli, cukr, mletý pepř a vše velmi dobře promíchej.

Omáčku rozmixuj tyčovým mixérem, zahusti světlou jíškou a povař po dobu asi 5 minut. Nakonec omáčku přeceď a vmíchej zakysanou smetanu.

energie celkem ∽ 876 kcal
bílkoviny
∽ 12,3 g
tuky
∽ 39,1 g
sacharidy
∽ 75,9 g
z toho cukry
∽ 21,2 g
energie porce ∽ 219 kcal
bílkoviny
∽ 3,1 g
tuky
∽ 9,8 g
sacharidy
∽ 19,0 g
z toho cukry
∽ 5,3 g
Máš nápad na zlepšení nebo je tu chyba?
Recept YouCook Vařené vepřové maso
Vařené vepřové maso
Základ pro kombinaci s mnoha omáčkami.

8

Recept YouCook Vařené brambory
Vařené brambory
Klasická příloha, která už snad ani nemůže být klasičtější.

2

Recept YouCook Pažitkové brambory
Pažitkové brambory
Jednoduchá příloha k mnoha masům.

4

Recept do práce
Recept YouCook Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Skvělý knedlík z karlovarského kraje ze starých rohlíků.

6

Recept do práce
Recept YouCook Rychlý houskový knedlík z hrnku
Houskový knedlík z hrnku
Zapomeň na nekonečné a únavné hnětení těsta.

7

Recept YouCook Vařené hovězí
Vařené hovězí
Základ pro mnoho klasických receptů s omáčkami. Lez předvařit a uložit do mrazáku.

8

načítání dalších receptů