přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Caésar salát s krevetami je vynikající lahůdka a nikoliv těžká na přípravu. Toastový chleba si nakrájej na centimetrové kostičky. Vymaž pánev nebo pekáč dvěma lžícemi másla a rovnoměrně do něj rozprostři nakrájený chleba, aby měla každá kostička možnost se poradně opálit. Vlož do trouby rozehřáté na cca 200 ℃ a nech opéct do zlatova cca 10 minut. Po upečení vyndej krutony z trouby a nech vychladnout. Než se upeče chleba, připrav si salát. Ten rozděl na jednotlivé listy, omyj a natrhej do mísy dle libosti. V další misce si připrav dresink. Vyšlehej jen žloutky do pěny, poté přidej dijonskou hořčici, citronovou šťávu a olivový olej a pořádně promíchej. Dresink zlehka smíchej s natrhaným salátem, hladkolistou petrželí a přidej kapary. Na pánvi rozehřej dvě lžíce másla a přidej okapané krevety. Přidej na teplotě a prudce orestuj po dobu asi 2 minut. Salát smíchaný s dresinkem a dochucený dle chuti nalož na talíř, na ten polož rovnoměrně krevety, přidej krutony a zasyp hoblinkami parmazánu.