přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Zázvor, cibuli, česnek a chilli dáme do mixéru a rozmixujeme. Vzniklou pastu orestujeme na pánvičce na 2 lžících rozehřátého másla po dobu zhruba 15 minut, poté přidáme 2 lžíce římského kmínu, 2 lžíce mletého koriandru, lžičku kardamomu a 2 lžíce krásné směsi indického koření garam masala. Pár minut povaříme a necháme koření krásně rozvonět. Přilijeme rajčatové pyré a vaříme na mírném ohřevu asi 20 minut, během této doby omáčku občas promícháme. Stáhneme ohřev, přidáme smetanu a přivedeme znovu k varu. Do omáčky vhodíme osolené syrové kuřecí maso nakrájené na kostičky a vaříme ho zhruba čtvrt hodiny. Přijdáme zbytek másla, které necháme rozpustit a řádně ho vmícháme. Při podávání ideálně pokapeme řeckým nebo bílým jogurtem a posypeme čerstvým koriandrem.