přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Zázvor, cibuli, česnek a chilli dej do mixéru a rozmixuj. Vzniklou pastu orestuj na pánvičce na 2 lžících rozehřátého másla po dobu zhruba 15 minut, poté přidej římský kmín, mletý koriandr, kardamom a 2 lžíce krásné směsi indického koření garam masala.
Pár minut povař a nech koření krásně rozvonět. Přilej rajčatové pyré a vař na mírném ohřevu asi 20 minut, během této doby omáčku občas promíchej. Stáhni ohřev, přidej smetanu a přiveď znovu k varu.
Do omáčky vhoď osolené syrové kuřecí maso nakrájené na kostičky a vař ho zhruba čtvrt hodiny. Přidej zbytek másla, které nech rozpustit a řádně ho vmíchej. Při podávání ideálně pokapej řeckým nebo bílým jogurtem a posypej čerstvým koriandrem.