přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Vejce vyšlehej v míse s cukrem, vanilkovým cukrem a najemno nastrouhanou citronovou kůrou do pěkné a husté pěny. Čím déle šleháš, tím bude bublanina nadýchanější, takže především zde si asi vzpomeneš na okřídlené Zátopkovo heslo: když nemůžeš, přidej víc.
Když máš pěkně vyšlehanou, velmi pozvolna při šlehání přilévej olej, stále šlehej, pak mléko a opět pořádně zašlehej. Mouku smíchej v boční misce s kypřicím práškem a přisypej do pěny. Opět zašlehej, ať se pořádně propojí s pěnou.
Těsto nalej na předem vymazaný a hrubou moukou vysypaný pekáč. Použít se dá i pečící papír. Těsto roztáhni po pekáči a poklaď ho ovocem, které předtím v misce promíchej s moučkovým cukrem. Samozřejmě, že kromě třešní lze použít i jiné ovoce dle sezóny nebo nabídky špajzu. A samozřejmě peckové ovoce vypeckuj, to je snad jasné. Vlož do trouby a peč cca 180 °C asi půl hodiny. Čas je pouze orientační, ideální je občas těsto zkontrolovat píchnutím špejle. Když se těsto lepí, peč dál, když ne, máš hotovo.