přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Nejdříve uvař brambory ve slupce v lehce osolené vodě. Ideální jsou střední brambory podobné velikosti. Až na nůž napíchnuté brambory po lehkém sklepnutí sklouznout, jsou již hotové, slej je a nech vychladnout. V mezičase si nakrájej na kostičky nebo nudličky slaninu a osmaž ji na pánvi.
Ke konci smažení přidej i na nudličky nakrájenou červenou cibulku a minutku restuj. V misce si připrav zálivku smícháním strouhané nivy (kousek nivy si můžeš nechat na dozdobení), lžíce oleje a lžíce octa, špetky pepře, špetky soli a smetany (tu předtím pořádně protřepej).
Uvařené oloupané brambory nakrájej na plátky, přidej zálivku a promíchej. Povrch salátu urovnej a posypej slaninou. Salát můžeš ozdobit hrstí nasekané petrželky a nahrubo nastrouhanou nivou. Bramborový salát s nivou je skvělý sám o sobě, použít ho ale můžeš taky jako přílohu k masu.