přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Ve větším hrnci uvař v osolené vodě dvě kila brambor ve slupce a nech vychladnout. V dalším hrnci uvař zvlášť oškrábané mrkve, petržel a celer pokrájené na větší kusy. Můžeš je vařit spolu s vejci, která uvař na tvrdo, zeleninu uvař doměkka. V ideálním případě vař brambory a zeleninu den předem.
Brambory oloupej, protlač přes mřížku a stejně tak veškerou zeleninu a vejce. Okurky nakrájej na malé kostičky. Vše smíchej ve velké míse nebo hrnci spolu s majonézou, osol a opepři, přidej lžíci plnotučné hořčice a přidej dvě lžíce láku od okurek.
Pokud chceš salát s křupavými kousky, přidej najemno nakrájenou šalotku. Fajšmerkři si mohou do salátu přidat na drobné kostičky nakrájenou šunku. Cibule či šalotka salát rychleji kazí, je taky varianta přimíchávat tyto ingredience pouze do porcí, které se budou podávat. Bramborový salát je skvělý s mnoha masovými pokrmy.