přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Do rendlíku vlož zelí, zalij do výšky zelí vodou, přidej lžičku kmínu, lžíci octa, lžíci cukru, promíchej a pozvolna vař do změknutí asi 40 minut. V mezičase si nakrájej slaninu na nudličky a smaž na pánev bez oleje. Smaž dokřupava, občas promíchej.
Až jsou nudličky slaniny orestované, přidej na nudličky nakrájené 2 střední žluté cibule a smaž, dokud cibule nezměkne, poté odstav. Do větší mísy si nastrouhej 2 kila brambor, po nastrouhání z brambor poctivě vymačkej vodu a tu vylej. Přidej solamyl, vejce, hladkou mouku, nadrcený česnek, sůl, jednu lžičku pepře a majoránku.
Vše důkladně promíchej a bramboráky pozvolna smaž na rozpáleném sádle. Zelí zahusti světlou jíškou, promíchej a krátce povař. Zelí můžeš přimíchat do slaniny nebo servírovat do překlopené půlky bramboráku, servírovat můžeš také na malých bramboráčcích jako menší porce.