přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Boršč je trochu náročnější, ale co si budem, stojí to za to. Do hrnce dej 5 lžic oleje a rozehřej ho. Přidej na kostky nakrájené přední hovězí a vepřovou plec vcelku, na větší kusy nakrájené 2 mrkve, čtvrtinu menšího celeru a 2 střední petržele, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček celého pepře a 3 bobkové listy.
Vše osmahni, míchej, maso vcelku postupně obracej, aby se maso krásně zatáhlo po všech stranách. Zalij vodou, osol a nech vařit doměkka. Pokud je vepřové maso uvařené dříve, vyndej ho a odlož stranou, než bude hovězí maso taky měkké, poté vývar sceď.
Do většího kastrolu nalej 3 lžíce oleje, olej rozehřej a vlož na nudličky nakrájené dvě vetší mrkve, dvě petržele, čtvrtinu většího celeru a 2 středně velké červené cibule nakrájené na nudličky, 3 kuličky nového koření, jeden bobkový list, 3 kuličky celého pepře a vše řádně zarestuj.
Až zelenina zavoní, přidej celý malý rajčatový protlak, lžičku sladké mleté papriky a opět zarestuj. Zalej vývarem z masa, přidej zvlášť uvařené na kostičky krájené 3 větší brambory, čtvrtinu malé hlávky bílého zelí nakrájené na 2cm čtverečky. Nakonec přidej 250 ml konzervované červené řepy i s nálevem.
Přidej uvařené maso hovězí i vepřové nakrájené na větší kostky. Povař, dokud není zelí poloměkké. Dochuť solí, cukrem a mletým pepřem. Můžeš přidat pár kapek citrónu nebo smaženou slaninu a drobné kostičky. Podávej se zakysanou smetanou.