přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Ve větší pánvi rozehřej olej a orestuj na něm cibuli nakrájenou na malé kostičky. V mezičase nastrouhej očištěnou mrkev nahrubo a česnek nasekej nadrobno. Slaninu nakrájej na menší kostičky. Mrkev se slaninou a česnekem přidej k cibuli a restuj společně aspoň 5 minut, až bude zelenina lehce opečená.
Do kastrolu přidej mleté maso, pořádně ho rozděl na malé kousky a opékej dohněda. Směs osol a opepři. Když je opečené, podlej ho vínem a nech ho vyvařit. Přidej lžíci cukru a rajský protlak, pořádně promíchej a minutu restuj.
Přidej nakládaná rajčata i se šťávou a dochuť bazalkou. Celé přiveď k varu, sniž ohřev a za občasného promíchání dus pod pokličkou 20 minut. Následně dochuť cukrem, solí nebo pepřem a podávej ideálně s těstovinami, nejčastěji špagetami.