0

Bílé zadělávané zelí

přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu

brambory
cibule
cukr
mouka hladká
ocet
olej / tuk
předsmažená cibulka
sůl
zelí bílé sterilované

700 g sterilovaného zelí, 2 lžíce sádla, 2 lžíce mouky, střední žlutá cibule, lžička soli, 3 lžíce cukru, lžíce octa, brambora a 2 lžíce předsmažené cibulky

čas u plotny
42 minut
náročnost
jednoduché
nádobí
hrnec
cena porce
13
počet porcí
4 porce
hodnocení
ověřený recept

Bílé zadělávané zelí připravíš i z očištěné a nakrouhané čerstvé hlávky zelí bez tuhých košťálů. Postup je podobný, zelí se pouze déle vaří a použiješ více octa. Sterilované zelí propláchni a sceď, dej na pracovní desku a několikrát překroj ideálně na délku lžíce.

Cibuli oloupej a pokrájej nadrobno. V hrnci rozehřej sádlo a osmaž v něm cibuli. Až zesklovatí, přidej zelí, řádně promíchej, hned zapraš moukou a zalij trochou vody.

Zelí dus asi půl hodiny, zhruba v půlce přidej nahrubo nastrouhanou bramboru a na konci dušení zelí dochuť solí, cukrem a octem, aby bylo krásně výrazné a pěkně sladkokyselé. Na posledních pár minut přidej předsmaženou cibulku a pořádně promíchej.

Recept YouCook Husa na medu
Husa na medu
Medová husička jinak s rýží nebo kroketami.

7

Recept YouCook Smažené noky
Recept do práce
Smažené noky
Jednoduchá pecka z pánve za pár minut.

2

Recept YouCook Staročeská husa
Staročeská husa
Klasika na sváteční tabuli nebo prostě na neděli.

5

Recept YouCook Karlovarský knedlík
Recept do práce
Karlovarský knedlík
Skvělý knedlík z karlovarského kraje ze starých rohlíků.

6

Recept YouCook Vepřová pečínka
Recept do práce
Vepřová pečínka
Pro všechny ty stejky by se nemělo zapomínat na starou dobrou pečínku.

6

Recept YouCook Rychlý houskový knedlík z hrnku
Recept do práce
Houskový knedlík z hrnku
Zapomeň na nekonečné a únavné hnětení těsta.

7

načítání dalších receptů