přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Bílé zadělávané zelí připravíš i z očištěné a nakrouhané čerstvé hlávky zelí bez tuhých košťálů. Postup je podobný, zelí se pouze déle vaří a použiješ více octa. Sterilované zelí propláchni a sceď, dej na pracovní desku a několikrát překroj ideálně na délku lžíce.
Cibuli oloupej a pokrájej nadrobno. V hrnci rozehřej sádlo a osmaž v něm cibuli. Až zesklovatí, přidej zelí, řádně promíchej, hned zapraš moukou a zalij trochou vody.
Zelí dus asi půl hodiny, zhruba v půlce přidej nahrubo nastrouhanou bramboru a na konci dušení zelí dochuť solí, cukrem a octem, aby bylo krásně výrazné a pěkně sladkokyselé. Na posledních pár minut přidej předsmaženou cibulku a pořádně promíchej.