přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Bílá rybí polévka se připravuje z nevyužitých částí kapra. Kapří vnitřnosti z kapra dej do hrnce, přidej na velké kusy pokrájenou zeleninu, neoloupané cibuli a jarní cibulku bez bubáků, neoloupaný česnek, nové koření, celý pepř a pár kapek polévkového koření (maggi). Přidej 5 litrů vody a uveď k varu.
Pozvolna vař minimálně hodinu, během vaření nepřidávej vodu. Vývar zceď. V rendlíku si připrav světlou a řídkou máslovou jíšku rozehřátím másla a přimíchej mouku a stále asi 5 minut míchej. Jíšku odstav.
Vývar uveď znovu do varu a přimíchávej vychladlou jíšku, až je polévka hustá. Krátce provař asi po dobu 10 minut. Během varu rozmixuj polévku tyčovým mixérem a přidej smetanu. Pár minut provař, dochuť solí a špetkou cukru. Podávej s máslovými krutony.