0

Bešamelová omáčka

přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu

bujón zeleninový
máslo
mléko
mouka hladká
muškátový květ
smetana 12%

5 lžic másla, 4 lžíce hladké mouky, 250 ml mléka, špetka muškátového květu, špetka soli a 100 ml 12% smetany na vaření

čas u plotny
20 minut
náročnost
jednoduché
nádobí
rendlík
cena porce
7
počet porcí
4 porce
hodnocení
skvělá rychlovka

V rendlíku si na mírném ohřevu rozpusť máslo a za stálého míchání postupně přidávej hladkou mouku. Pořád míchej a vytvoř světlou jíšku. Až ucítíš vůni másla, přidej postupně mléko až do požadované hustoty.

Dobře rozšlehej metličkou a přiveď k varu. Přidej muškátový květ, osol a lehce opepři. Omáčku provař po dobu asi 5 minut. Před koncem varu přidej smetanu a dobře promíchej. Na závěr omáčku přeceď.

energie celkem ∽ 962 kcal
bílkoviny
∽ 14,7 g
tuky
∽ 46,4 g
sacharidy
∽ 38,2 g
z toho cukry
∽ 16,7 g
energie porce ∽ 240 kcal
bílkoviny
∽ 3,7 g
tuky
∽ 11,6 g
sacharidy
∽ 9,5 g
z toho cukry
∽ 4,2 g
Máš nápad na zlepšení nebo je tu chyba?
Ověřený recept YouCook
Recept YouCook Holandská omáčka
Holandská omáčka
Geniální záležitost na maso i vejce.

5

Ověřený recept YouCook
Recept YouCook Kmínová omáčka
Kmínová omáčka
Specifická omáčka třeba k vepřovému a s těstovinami.

9

Recept YouCook Francouzská omáčka
Francouzská omáčka
Estragonem vonící francouzský poklad.

8

Recept YouCook Křenová omáčka
Křenová smetanová omáčka
Výborná záležitost s vařeným hovězím a knedlíkem.

7

Recept YouCook Vařené vepřové maso
Vařené vepřové maso
Základ pro kombinaci s mnoha omáčkami.

8

Recept YouCook Vařené hovězí
Vařené hovězí
Základ pro mnoho klasických receptů s omáčkami. Lez předvařit a uložit do mrazáku.

8

načítání dalších receptů