přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Starší pečivo nakrájej na malé kostičky a odkroj tvrdé konce. Pečivo dej do mísy a zalij studeným mlékem, aby byly všechny ponořené. Oloupej šalotku a nakrájej najemno. Oloupej také česnek, vyjmi zelený střed a utři ho nebo prolisuj lisem na česnek. Originální chuť dodá karbanátků jeden v hmoždíři rozdrcený hřebíček. Do druhé mísy vlož chladné hovězí i vepřové mleté maso, osol a opepři.
Přidej majoránku, česnek, šalotku a rohlík včetně mléka, ve kterém byl namočený a vše rychle a důkladně promíchej rukou tak, aby směs nezteplala. Ze směsi tvaruj karbanátky do velikosti dlaně a do výšky 2 cm. Obal ze všech stran ve strouhance, kterou jemně vtlač do povrchu karbanátků a pozvolna smaž na rozehřáté pánvi. Ideální je smažit v tuku složeném ze třetin z oleje, sádla a másla. Babiččiny obalované karbanátky jsou skvělé s mnoha bramborovými přílohami a salátky.