přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Babičinno rizoto neni žádná věda, je to vlastně ideální "dvojjídlo" Upeč víc kuřete, dej si ho jeden den s bramborem a zbytek masa ober a připrav z něj rizoto. Základem je tedy upečené kuře nebo kuřecí stehna či křídla s bohatým sosíkem.
Rozpůlené kuře peč na másle, osolené a okořeněné směsí na pečené kuře, grilovacím kořením nebo jen kmínem a podlité trochou vody při 180 ℃. Šťáva je důležitá, vytvoří pak chuť rizota. Upečené maso nech vychladnout, ober a rozkrájej na menší kousky.
V kastrolu během dopékání zpěň na troše oleje nadrobno pokrájenou cibuli, vsypej opranou a okapanou rýži a míchej, až trochu zesklovatí. Pak vlej dvojnásobek vody oproti rýži, přidej rozkrájené maso i se sosíkem, přidej kuřecí bujón a dus pod pokličkou pomalu do změknutí rýže.
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.