přihlaš se a tyto chybějící suroviny si přidej do seznamu
Avokádová pomazánka je hotová jedna-dvě. Nejdříve si dej vařit 3 vejce natvrdo. Pomocí lžíce zbav avokádo slupky, rozkroj ho na půl a pomocí ostrého nože zaseklého do pecky se výkrutem pecky zbav a deportuj ji do koše. Avokádo v misce rozmačkej vidličkou. Uvařené a vychladlé vejce rozmačkej na malé kousky a přidej do misky k avokádu. Dále přimíchej 2 lžíce zakysané smetany, lžíci olivového oleje, vmíchej najemno nasekanou jarní cibulku a zakápni lžičkou šťávy z citronu. Nakonec dochuť solí, opepři čerstvým drceným pepřem, důkladně zamíchej a podávej s ideálně čerstvě opečeném toustem. Do pomazánky můžeš také přidat kousky chilli pro větší pikantnost.