Chuťově výrazná univerzální hnědá omáčka jednodušeji, než si myslíte.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Budapešťská pomazánka
Pomazánka z dob minulých, ale přesto in hlavně s topinkou.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Švestková omáčka
Originální sladká omáčka na vdolky nebo na grilované maso.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bramborová omeleta
Ranní omeleta, jak má být.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Jarní bramborový salát
Skvělý bramborový salát ke smaženému nebo grilovanému masu.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Rajčatové špagety na víně
Špagáty na červeném víně, po kterých se umlátí nejen děti.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Francouzské brambory v sýru
Originální francouzské brambory z Montpeliér.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Restované šunkové brambory
Skvělá příloha nebo jako chuťovka na večer třeba s tatarkou.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kynutí škvarkoví šneci
Vynikající společník, když se chceš na party nacpat k prasknutí.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Mrkvový salát
Sladká klasika, kterou děti milují, ale hodí se i k mnoha pečeným masům.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Těstoviny s nivovou omáčkou
Poněkud brutální kombinace, která ale skvěle funguje.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zeleninový salát s restovanou krevetou
Klasický příklad, že zdravé nemusí být hnusné.
12
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.