Můžete stát na drajvu a vzít si kyblík nebo si toho kýbl udělat doma.
13
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Mexický guláš z mletého
Zapomeň na hovězí líčka a hoď tam mletý.
16
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pepřová omáčka
Jediná správná pepřovka, která vás zvedne ze židle. Ideální k masům, pecková je i na grilovačce.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vepřový guláš
Milují to řemeslníci, ale taky děti ve verzi s kolínkama. prostě klasika všech klasik.
14
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Salát z nových brambor
Nevánoční bramborový salát s voňavými čerstvými bylinkami.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vepřová krkovice na medu
Luxusní pečené uzené vepřové na medu a hořčici.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Květákové placky
Pečený květákový placky na mrak způsobů dle použitého koření.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Balkánská sekaná
Pořádně vypečená sekačka s vůní balkánu.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Linecký koláč
Vynikající rychlovka známá také jako mřížkovaný koláč.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuře ala kachna
Šťavnatá laskomina se slaninou pod kůžičkou.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pečivo
Není nad domácí rohlíky nebo housky, se kterými budete za hvězdu.
7
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.