Snadná, rychlá a vyladěná zeleninová polévka, co Tě postaví na nohy.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Hovězí vývar
Poctivý a silný hovězí vývar jako polévka nebo také jako základ pro řadu receptů, jako jsou polévky nebo omáčky. Bez něj se v kuchyni jen těžko obejdete.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Sýrová roláda
Nekonečné množství variací dobrot a sýrů.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Husa na divoko
Divoké kousky báječně upečené husy.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pórková omáčka
Tak trochu specifická omáčka, ale pořád hodně dobrá.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Lososové rolky
Lososová paráda pro nevšední příležitosti.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Toastový chléb
Není nad čerstvý domácí chleba.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zeleninové chipsy s kmínovým dipem
Zdravé a chutné je téměř sci-fi kombinace.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pečené brambory s česnekem
Jednoduchá bramborová příloha s jemným nádechem česneku.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kokosové kuličky Rafaelo
Těžce návyková záležitost nejen na vánoce.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Špagety s chilli olejem
Takový prima pálivý špagetový základ třeba pro restované kuřecí.
5
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.