Naprosto luxusní pomazánka, kterou budete chtít jíst lžící.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Mexický guláš z mletého
Zapomeň na hovězí líčka a hoď tam mletý.
16
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Smažená kuřecí křídla
Můžete stát na drajvu a vzít si kyblík nebo si toho kýbl udělat doma.
13
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vepřové koleno se zelím
Není nad pěkně vypečené kolínko.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zelný závin
Klasický závin ve slaninovém podání.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vepřová pečínka
Pro všechny ty stejky by se nemělo zapomínat na starou dobrou pečínku.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vepřová krkovice na medu
Luxusní pečené uzené vepřové na medu a hořčici.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bílá rybí polévka
Zásadní součást štedrovečerní tabule.
16
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pomazánka z olejovek a salámu
Možná zvláštní kombinace, ale za to skvělá chuť.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Celerová pomazánka
Nevypadá na to, ale je vynikající.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zeleninový salát s hořčičnomedovým dresinkem
Jemně medový a jemně hořčicový.
9
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.