Totálně vypečený křupavý bramborák s využitím kypřícího prášku nebo jedlé sody.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pikantní pomazánka
Pikantní lahůdka na pečivo k večeru nebo do práce.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Sladká cibulová omáčka
Jemně sladká omáčka pro mnoho mas a příloh.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Dušený špenát
Zdravá příloha z mraženého polotovaru za pár minut.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Piškotové těsto
Skvělý základ jakéhokoliv dortu, třeba pouze s ovocným přelivem.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Záhorácký závitek
Vyladěný retro záhorák se zelím a slaninou.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Rybí polévka
Tradiční součást štědrovečerní tabule.
13
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Baskické kuře
Jihoevropské kuře s omáčkou z rajčat a papriky.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Nebe v hubě
Pod pojmem nebe v hubě si lze představit lecos, ale tohle fakt stojí za to.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Minikoblížky
Nejlepší mikrokoblížky jsou ty čerstvé.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Špagety Padriane
Hodně vydatné špagáty.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Párková směs se žampióny
Asijské sado maso aneb pecková směs co dům dal.
3
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.