Tradiční babičkovský recept na polévku, která mnohdy svojí vydatností nahradí hlavní jídlo, zvláště přidáme-li zastřené vejce.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Minikoblížky
Nejlepší mikrokoblížky jsou ty čerstvé.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Mexický guláš z mletého
Zapomeň na hovězí líčka a hoď tam mletý.
16
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vajíčková pomazánka
Absolutně vyladěná vajíčkovka. Těžko budete chtít jinou snídani nebo svačinu.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Buřtguláš
Chalupářská klasika kdykoliv si vzpomenete.
13
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Rozstřelený španělský ptáček
Takoví pěkní španělští fóglsoni z drátu sestřelení zřejmě pomocí AK-47.
14
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí prsa na žampionech
Kuřecí prsa jednoduše, rychle a zdravě.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Butter chicken
Originální máslové kuře plné voňavého koření.
13
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vaječný likér
Pořádný vánoční vaječňák pro milá setkání.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bramborová kaše s cibulkou
Bramborová kaše, to je jídlo naše. A hlavně dětí.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Houskový knedlík z hrnku
Zapomeň na nekonečné a únavné hnětení těsta.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zapečené palačinky s tvarohem
Pro milovníky palačinek na sladko je to speciální vypečená edice na vídeňský způsob.
11
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.