Vytuněná plněná panenka s lehkým křenovým přelivem.
14
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Rybí pomazánka
Jemná rybičková pomazánka pro každou příležitost.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Smažený obalovaný květák
Klasika, která chutná chutná od nejmenších po největší.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Smažené krutony
Klasická přísada do polévek a salátů.
2
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí soté se slaninou
Taková jednoduchá rychlovka, na kterou snad nikdo nemůže mít alergii.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vařené vepřové maso
Základ pro kombinaci s mnoha omáčkami.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pepřová omáčka
Jediná správná pepřovka, která vás zvedne ze židle. Ideální k masům, pecková je i na grilovačce.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pečivo
Není nad domácí rohlíky nebo housky, se kterými budete za hvězdu.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kmínová omáčka
Specifická omáčka třeba k vepřovému a s těstovinami.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vařené hovězí
Základ pro mnoho klasických receptů s omáčkami. Lez předvařit a uložit do mrazáku.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky jako slavnostní příloha nebo součást eintopfu co dům dal.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Husí prsa po zednicku
Husičková prsíčka tak trochu jinak.
10
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.