Špagáty na červeném víně, po kterých se umlátí nejen děti.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí stehna se slaninou
Pořádně šťavnatá kuřecí stehna na anglické slanině.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Houbový kuba
Luxusní staročeská bezmasá vánoční bašta.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Svíčková na smetaně
Česká klasika vlastní recepturou rychlé a s lahodným výsledkem.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Rajská omáčka z karamelu
Rychlorajská pro všechny případy.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Špagety
Špagáty zná každý, ale jak je správně uvařit už málokdo
2
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Uherská omáčka
Trochu retro, ale stále dobrá.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Salámová pomazánka s taveným sýrem
Míchanice ze salámu a taveňáku pro všechny odvážné.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí stripsy
Jednoduché křupavé kuřecí stripsy k telece nebo s přílohou.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kapustové zelí
Skvělý a skoro nepoznatelný záskok za bílé zelí a přitom rychle připravený.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vypečený bůček
Vypečený nejvíc ever a skvělý studený nebo teplý. To je prostě bůček.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Česnekový dip
Takový ten dip, co by neměl chybět na žádný grilovačce.
4
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.