Specifická omáčka třeba k vepřovému a s těstovinami.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Chlapská rýže
Ani příloha, ani hlavní jídlo, ani rizoto. Ale dobrota.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
BBQ omáčka
Typická americká paráda na grilovačku.
15
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Butter chicken
Originální máslové kuře plné voňavého koření.
13
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zeleninový salát s restovanou krevetou
Klasický příklad, že zdravé nemusí být hnusné.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bramborová kaše z mléka
Vyladěná verze klasické kaše.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Thajská polévka s rýžovými nudlemi
Česká verze na Tom Kha Kai akorát bez galangaly i kaffirových listů.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vrstvený salát
Doslova mazárna ke každé grilovačce nebo jen tak na posezení.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Sýrová roláda
Nekonečné množství variací dobrot a sýrů.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pomazánka z olejovek a salámu
Možná zvláštní kombinace, ale za to skvělá chuť.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Boršč
Poctivá česká verze klasiky z východu, která Vás zaručeně zasytí.
17
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Hermelínová pomazánka s cibulí
Tak trochu brutálnější hermelínová, která může být i z camembertu.
6
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.