Vychytané nasládlé kuřecí kousky nejen pro fandy chilli.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Telecí karbanátky
Jemnokarboše, které už ani jemnější být nemohou.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Olivové brambory
Pečené brambory ve slupce vychytaně jednoduše.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Knedlík s vajíčkem
Takové krásné socialistické jídlo chudých.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vepřové medajlonky na žampionech
Skvělé medajle s restovanýma žampionama v přírodní hnědé omáčce.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vaječná omeleta
Pořádná omeleta po ránu není vůbec na škodu.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Selská omeleta
Když se chceš po ránu nacpat jako selka.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí nugetky
Takový malý mekáč u Tebe doma ze surovin, které znáš.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Svíčková na smetaně
Česká klasika vlastní recepturou rychlé a s lahodným výsledkem.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pečivo
Není nad domácí rohlíky nebo housky, se kterými budete za hvězdu.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pažitkové brambory
Jednoduchá příloha k mnoha masům.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Batátová polévka
Tak trochu jiná dýňová polévka.
10
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.