Než výpek z masa zlikvidovat, je lepší si z něj udělat parádní omáčku.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kapustové zelí
Skvělý a skoro nepoznatelný záskok za bílé zelí a přitom rychle připravený.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zeleninové chipsy s kmínovým dipem
Zdravé a chutné je téměř sci-fi kombinace.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Listový špenát
Zdravá příloha k jídlu s knedlíky, brambory, noky nebo těstovinami.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bramboráková cmunda
Což takhle si pořádně nacmundit žaludek?
16
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vlašský salát
Svého času nejlepší věc na světě s rohlíkem na autobusové zastávce.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kulajda
Tradiční babičkovský recept na polévku, která mnohdy svojí vydatností nahradí hlavní jídlo, zvláště přidáme-li zastřené vejce.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuře na paprice
Trochu zapomenutá paráda, kterou předčila i slepice.
13
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Salát z nových brambor
Nevánoční bramborový salát s voňavými čerstvými bylinkami.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Restovaná zelenina
Taková malá zeleninová grilovačka u tebe na sporáku.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Salát s jablkem a pečenými hrozny
Po hroznech a jablkách vonící osvěžující salátek.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Žampionová omáčka
Jednoduchá a chutná omáčka hodící se k masu, na grilu nebo k rýži.
6
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.