Než výpek z masa zlikvidovat, je lepší si z něj udělat parádní omáčku.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Římské závitky
Vyladěně smažené bezmasé závitky jen tak do ruky.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Jihočeská lepenice
Skvělá tradiční příloha k masu s vitamíny z kysaného zelí.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Dušený špenát
Zdravá příloha z mraženého polotovaru za pár minut.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Colesaw
Salát Colesaw, jak ho znáte z káefcéčka. Jen ho budete mít za stejné peníze plný kýbl.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Plněná vejce
Naprosto epochálně luxusní jednodhubka nebo spíš dvouhubka.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zeleninový salát s restovanou krevetou
Klasický příklad, že zdravé nemusí být hnusné.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Staročeská husa
Klasika na sváteční tabuli nebo prostě na neděli.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Celerová pomazánka
Nevypadá na to, ale je vynikající.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vejce zapečená s rajčaty
Krásná kombinace nejen pro vydatnou snídani.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Francouzská omáčka
Estragonem vonící francouzský poklad.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Sýrové toasty s kuřecím masem
Začni den vydatnou snídaní.
7
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.