Peckový pečený brambory s čepící ze zakysanky a slaniny
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Plněná vejce
Naprosto epochálně luxusní jednodhubka nebo spíš dvouhubka.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Omáčka z taveného sýra
Sýrová omáčka pro nadšence taveňáku.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Topinka s avokádem
Výživná snídaně jako v lepší restauraci jen u Tebe doma.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Dušené čerstvé zelí
Skvělá zdravá příloha v bílé nebo červené variantě.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bešamelová omáčka
Základní omáčka pro mnoho mas a příloh.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Rajská omáčka z karamelu
Rychlorajská pro všechny případy.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bramborový salát se žampiony
Tak trochu jiná verze bramborového salátu.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bramborové půlky s rozmarýnem
Rozměrýnem provoněné půlky skvělé chutí i vizáží.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Jamajské kuřecí kari
Peckové kari s vůní kokosu na jamajský způsob.
14
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Thajská polévka s rýžovými nudlemi
Česká verze na Tom Kha Kai akorát bez galangaly i kaffirových listů.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bramboráková cmunda
Což takhle si pořádně nacmundit žaludek?
16
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.