Milují to řemeslníci, ale taky děti ve verzi s kolínkama. prostě klasika všech klasik.
14
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Česneková polévka
Základ nejenom na ráno po protančené noci. Zároveň i léčivá receptura na respirační nemoci.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Mexický guláš z mletého
Zapomeň na hovězí líčka a hoď tam mletý.
16
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vejce do skla
Parádní vydatná snídaně jak za starých časů.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Krůtí stroganov
Oblíbená minutka tentokrát v levnější, ale při tom neméně chutné variantě s krůtím masem.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pepřová omáčka
Jediná správná pepřovka, která vás zvedne ze židle. Ideální k masům, pecková je i na grilovačce.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Křupavé kuřecí kousky na medu
Dvojitým smažením vykřupané kuřecí kusy s medovým zážitkem.
19
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Tvarohová pomazánka
Zdravá pomazánka pro každý den.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Špagety aglio olio s kuřecím
Typická itoška s českým nádechem v podobě restovaného drůbežího masa.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Omeleta Milano
Tak trochu italská omeleta, která nemá s Itálií nic společného.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Chřestové špagety ala carbonara
Výborný špagáty ala carbonara s opomíjeným, ale skvělým chřestem.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Svíčková na smetaně
Česká klasika vlastní recepturou rychlé a s lahodným výsledkem.
12
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.