Rychlovka a přitom bašta jako z italské restaurace.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kysané zelí na sladko s cibulkou
Vychataný zelí s předsmaženou cibulkou nejenom na neděli.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Caprese
Klasická večerní klasika nejen pro chvíle po vážení.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Udon s krůtím
Asijské špagety plné úžasných vůní a chutí.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Česnekový dip
Takový ten dip, co by neměl chybět na žádný grilovačce.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Rajčatová s rýží
Trochu luxusnější verze chorvatské Juhe od rajčice.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Nivová omáčka
Specifická omáčka pro fanoušky nivy.
2
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kokosové kuličky Rafaelo
Těžce návyková záležitost nejen na vánoce.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Omáčka z jalovce
Z výpeku po smažení jednoduše báječnou omáčku.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Párková směs se žampióny
Asijské sado maso aneb pecková směs co dům dal.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuře ala kachna
Šťavnatá laskomina se slaninou pod kůžičkou.
4
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.