Jinak nazývaná také párková polévka je levné, rychlé a při přidání brambor také vydatné jídlo.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Podušená kachna
Pro odmítače celodenního pečení je tu báječná podušená kachna.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Sushi Nigiri
Můžete jít na running money nebo si udělat japonskou parádu za pár kaček u sebe doma.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pico de Gallo
Mexická paráda k pečenému masu, grilu nebo do tortill.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Batátová polévka
Tak trochu jiná dýňová polévka.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Naprosto fanfárové těsto na švestkovou manu.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vypečený bůček
Vypečený nejvíc ever a skvělý studený nebo teplý. To je prostě bůček.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Sekané biftečky
Taková lepší ikeácka věc u Tebe doma
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zapečený květák
Jednoduchý sýrem zapečený květoň ideální s bramborovou přílohou.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Boloňská směs
Italská klasika podlitá červeným vínem
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pepřová omáčka
Jediná správná pepřovka, která vás zvedne ze židle. Ideální k masům, pecková je i na grilovačce.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Domácí granola
Kdo chce zdravý býti, granolu musí jísti.
8
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.