Chuťově výrazná univerzální hnědá omáčka jednodušeji, než si myslíte.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bramboráčky
Stará dobrá klasika v malé verzi do ruky nebo větší verzi pro masovou směs.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Sedlácké brambory
V podstatě hlavní jídlo nejen pro sedláky.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pažitková omáčka
Ideální k hovězímu nebo třeba vejcím natvrdo.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí špízy se slaninou
Takový malinkatý, ale vyladěný špízky na doma.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Husa na medu
Medová husička jinak s rýží nebo kroketami.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Jemná vajíčková pomazánka
Luxusní jemná pomazánka na jednohubky nebo chlebíčky. Nebo jen tak na rohlík.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Čínské pórkové lívanečky
Lívance na slano z pórku nebo cukety ideální s bramborem.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bešamelová omáčka
Základní omáčka pro mnoho mas a příloh.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Restovaná zelenina
Taková malá zeleninová grilovačka u tebe na sporáku.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Husí prsa po zednicku
Husičková prsíčka tak trochu jinak.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Spagetti Padriane
Hodně vydatné špagáty.
12
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.