Vynikající retro vzpomínka na stravování v hospodách let minulých.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vepřový vrabec
Klasika, která nestárne s knedlíkem, zelím nebo špenátem.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kovářův oheň
Trochu ostřejší parádička se smetanovým přelivem.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Indické kuřecí kari
Indická klasika všech klasik, která nádherně provoní celý domov.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Koprovo-hořčičná majonéza
Speciálně odladěná majolka s vůní kopru.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kari majonéza
Tak trochu jiná majolka skvělá především ke všemu smaženému.
2
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Salámová pomazánka s taveným sýrem
Míchanice ze salámu a taveňáku pro všechny odvážné.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Třešňový džem
Takovej krásnej peckovej džem, ale bez pecek a konzervantů.
2
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Dršťková polévka
Klasický recept na retro polévku z doby, kdy maso nebylo úplně běžnou surovinou.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Slaninové špagety
Tak trochu neitalské špagety s anglickou slaninou a smetanovým přelivem.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Topinka s avokádem
Výživná snídaně jako v lepší restauraci jen u Tebe doma.
7
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.