Zdravá příloha k jídlu s knedlíky, brambory, noky nebo těstovinami.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Brokolicové karbanátky
Zelené karbanátky pečené nebo smažené v trojobalu.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pepřová omáčka
Jediná správná pepřovka, která vás zvedne ze židle. Ideální k masům, pecková je i na grilovačce.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Houbová omáčka
Skvělá omáčka z čerstvých nebo sušených hub.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kynutí škvarkoví šneci
Vynikající společník, když se chceš na party nacpat k prasknutí.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Sladká cibulová omáčka
Jemně sladká omáčka pro mnoho mas a příloh.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zálivka Nouc Cham
Dokonalý zážitek nejen z jarních nebo letních závitků.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Staročeská husa
Klasika na sváteční tabuli nebo prostě na neděli.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Studentský guláš
Speciálně vychytaný recept nejen pro študáky.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pomazánka z olejovek a salámu
Možná zvláštní kombinace, ale za to skvělá chuť.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pórková omáčka
Tak trochu specifická omáčka, ale pořád hodně dobrá.
11
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.