Tak trochu brutálnější hermelínová, která může být i z camembertu.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Jehněčí guláš
Tradiční a hodně vychytaný gulášek z pohraničních oblastí.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Salát s jablkem a pečenými hrozny
Po hroznech a jablkách vonící osvěžující salátek.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí kari směs
Rychlá směska pro milovníky kari.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Koblihy
O dost lepší koblihy, než od toho pána.
13
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Rajčatové špagety s cuketou
Špagáty se strouhanou cuketou, ale přes to dětmi vychvalovanou.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Dršťková polévka
Klasický recept na retro polévku z doby, kdy maso nebylo úplně běžnou surovinou.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Restované šunkové brambory
Skvělá příloha nebo jako chuťovka na večer třeba s tatarkou.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Omeleta se žampiony
Jaké ráno, takový den. Omeleta šampiónů se žampióny.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Dušené čerstvé zelí
Skvělá zdravá příloha v bílé nebo červené variantě.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Babiččiny obalované karbanátky
Starý dobrý karburátory jsou tou nejlepší volbou, když se chceme pořádně naprat.
13
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.