Speciální pečené brambory ve dvou hořčicích jako lahůdková příloha.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Tortila s mletým masem
Rychlovka mexiko grande, která nikdy nezklame.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kantonská rýže
Skvělé nejen, když ti zbyde hodně uvařené rýže.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Rajčatové špagety na víně
Špagáty na červeném víně, po kterých se umlátí nejen děti.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vídeňský Kaiserschmarrn
Takovej hezkej dunajskej trhanec.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Husa na víně
Alko husička v teplém pelíšku.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zapečené tuňákové těstoviny
Paprádní italská pikantní záležitost.
15
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Slaninové špagety
Tak trochu neitalské špagety s anglickou slaninou a smetanovým přelivem.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zeleninové chipsy s kmínovým dipem
Zdravé a chutné je téměř sci-fi kombinace.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Šopský salát
Starej dobrej bulharskej šopák jak má být.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Římské závitky
Vyladěně smažené bezmasé závitky jen tak do ruky.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Noky se špenátem
Noky nebo gnocchi? Je to jedno, když je to dobré.
8
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.