Rychlý a levný recept pro milovníky asijské kuchyně.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vepřová pečínka
Pro všechny ty stejky by se nemělo zapomínat na starou dobrou pečínku.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Papriková omáčka se žampiony
Vyladěná kombinace kuře na paprice a žampionovky.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Koprovo-hořčičná majonéza
Speciálně odladěná majolka s vůní kopru.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vařené vepřové maso
Základ pro kombinaci s mnoha omáčkami.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zelné placky
Lahodný zelňáky jsou vydatné jídlo samo o sobě.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vařené brambory
Klasická příloha, která už snad ani nemůže být klasičtější.
2
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Špagety s černými olivami
Těstoviny pro milovníky oliv s nádechem citrónu.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Senické vepřové plátky
Přírodní vepřové řízky s přelivem rajčatovou šťávou.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí prsa s nivou
Parádní kuřecí sendvič s pěkně rozteklým plísňákem uprostřed.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Frankfurtská polévka
Jinak nazývaná také párková polévka je levné, rychlé a při přidání brambor také vydatné jídlo.
12
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Tatarák
Tataráček alias hospodský tatarský biftek jak má být.
10
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.