Po sladkých hranolkách ti děti utrhnou ruce. Pecka je to ale taky jen tak k telce.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Speciální hovězí vývar
Speciální silný hovězí vývar s velkými kusy zeleniny a velkým zastoupením hovězího masa.
11
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Telecí karbanátky
Jemnokarboše, které už ani jemnější být nemohou.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Boršč
Poctivá česká verze klasiky z východu, která Vás zaručeně zasytí.
17
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí vývar
Levný recept pro každou příležitost oblíbené nejen dětmi.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Celerová pomazánka
Nevypadá na to, ale je vynikající.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Selské brambory
Parádní restované brambory pěkně po selsku.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Sýrová pomazánka s kápií
Taveňákem nasycená voňavá pochoutka.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vajíčkový salát s brambory
Tak trochu nastavená bramborami, ale stejně je to pecka.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Smažená kuřecí prsa
Takový trochu vychytaný australský káefko.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Pikantní libanonské brambory
Blízkovýchodní skvělý recept na pečené pikantní brambory.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Cikánská roštěná
Stará dobrá cikánka na jemno nebo pikantní.
12
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.